Keurmerken

Een keurmerk is heel belangrijk voor een zonnepaneelaanbieder. Om een bepaald keurmerk te mogen gebruiken als aanbieder moet een bedrijf aan een aantal kwaliteitseisen voldoen, dit verschilt per keurmerk. 

Er zijn een aantal keurmerken die zonnepaneelaanbieders gebruiken:

Holland Solar

Deze branchevereniging is opgericht in 1983 zich in om de zonne-energie de belangrijkste energiebron van Nederland te maken. Samen met meer dan 225 (bekende) leden werkt Holland Solar aan het verder professionaliseren van de zonne-energiesector. Holland Solar focust zich constant op de nieuwste technologie├źn en probeert deze ook in de praktijk toepasbaar te maken. Hierdoor zorgt het bedrijf voor een evenwichtige markt waarbij kwaliteit en veiligheid voorop staan. Dit wordt gerealiseerd door de deelname in relevante (norm)commissies en het ontwikkelen en uitbouwen van kwaliteitsnormen binnen de branche. 
Keurmerk Holland Solar

InstallQ

InstallQ zet zich in voor veilige installaties in heel Nederland. Dit wordt gerealiseerd door de strenge en goed ontwikkelde kwaliteitsregeling van InstallQ. Daarnaast biedt het bedrijf verschillende opleidingen, examens en bijscholing aan om de kwaliteit te blijven ontwikkelen. Installateurs die dit keurmerk gebruiken hebben een bewijs van kennis en kunde. Dit keurmerk is toonaangevend in de zonnepanelenbranche en staat bekend als kwaliteitskeurmerk.
Keurmerk InstallQ

Techniek Nederland

Techniek Nederland is een ondernemersvereniging van technische 
dienstverleners, installatiebedrijven en technische detailhandel. Ze zetten zich in voor een toekomst waarin techniek een steeds grotere rol gaat spelen. Daarom zet Techniek Nederland zich in om technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar te maken en (nieuwe) markten te blijven ontwikkelen door de leden te blijven ondersteunen in zowel hun ondernemerschap als hun werkgeverschap.

Keurmerk Techniek Nederland

VCA

VCA biedt een certificaat waarin bedrijven kunnen aantonen dat ze veilig en verantwoord te werk kunnen gaan en dit ook belangrijk vinden. Met dit certificaat kan een bedrijf aantonen dat het beschikt over de juiste specialistische ervaring en een betrouwbare opdrachtnemer is. Voordat een bedrijf dit certificaat ontvangt wordt het betreffende bedrijf en haar VGM-beheersysteem getoetst aan een aantal eisen die VCA hiervoor opstelt.
Keurmerk VCA

Centraal Register Techniek

Centraal Register Techniek wil de technische sector vooruithelpen, waarbij zowel de particulieren als bedrijven geholpen worden. Er wordt gebruik gemaakt van een kwaliteitsregister waarbij het vinden van gekwalificeerde vak bedrijven in de (duurzame) bouw -en installatietechniek vergemakkelijkt wordt. Alle vakmensen binnen dit register beschikken over de juiste specialistische vaardigheden om een klus te voltooien.
Keurmerk Centraal Register Techniek
┬ę 2022 Professorpaneel
KvK-nummer: 86104101
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram